Weekly News

28/12/2016

Донација од фирмата РОСОМАК С.А. од Полска


Во соработка со Амбасадата на Република Македонија во Варшава – Полска, 
фирмата РОСОМАК С.А. од Полска, која е производител на воена опрема, 
додели на Република Македонија донација која се состои од опрема за справување со поплави.

Опремата ја сочинуваат пумпи за вода и кал со различен капацитет со вкупен број од околу 280 парчиња како и соодветни црева и резервни делови за истите, агрегати за електрична енергија со различен капацитет околу 30 парчиња и 51 носило.

Опремата е пристигната во Република Македонија и сместена во магацините на Дирекцијата за заштита и спасување. Официјалното примопредавање и потпишување на договор за донација помеѓу РОСОМАК С.А. и ДЗС ќе се одвива во просториите на Дирекцијата за заштита и спасување во касарната Гоце Делчев во Скопје на 29.12.2016 год.

 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации