Weekly News

14/08/2018

Редовни тренажни летови на пилотите и превентивно извидување на територијата на Р.Македонија


Денес, на 14.08.2018 година во рамките на редовните активности на Дирекцијата за заштита и спасување, Одделението за специјализирани услуги со воздухоплови, и поддршка за гасење на пожари на отворен простор од воздух, спроведе редовни тренажни летови на пилотите, оддржување на оперативноста на воздухопловите "Air Tractor Fire Boss" и превентивно извидување на територијата на Р. Македонија. Редовните тренинзи на авио одделението продолжуваат и во наредниот период и се целосно подготвени за итно делување доколку се укаже таква потреба.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации