Weekly News

08/04/2019

Интензивни тренинзи на тимот за подводно деминирање


Пиротехнолози од тимот за подводно деминирање на Дирекцијата за заштита и спасување на Република Северна Македонија  на повеќе локации во Охридското Езеро изведуваат интензивни тренинзи во нуркање.

Кондиционите нуркања на тимот се редовни активности, а со цел спремност на нуркачите во секое време и во сите амбиентални услови да можат да интервенираат на повик на ДЗС, вели лидерот на тимот - меѓународниот нуркачки инструктор Милутин Секулоски. 

 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации