Weekly News

25/04/2018

Одржан работен состанок на Дирекцијата за заштита и спасување - Валандово


Одржан работен состанок на Дирекцијата за заштита и спасување - Валандово. На состанокот присуствуваа директорот на Дирекцијата, Аднан Џаферовски, претседателот на Советот на општина Валандово, Владимир Марков, како и сите останати надлежни субјекти од општината.

Целта на состанокот беше, осврт на минатогодишните пожари, запознавање со состојбите за заштита од пожари, увид во оперативниот план за заштита и спасување и анализа на извршените подготовки и материјално техничката опременост на надлежните субјекти за заштита на шумите и другите отворени простори од пожари.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации