Weekly News

12/11/2018

Обуката HOT-FIRE TRAINING MODUL A


Од 7-9 ноември 2018 година, во Центарот за обука во Сежана - Република Совенија, седум претставници од Територијалната противпожарна единица на Град Скопје, успешно ја завршија обуката HOT-FIRE TRAINING MODUL A.
Обуката е реализирана по барање на ТППЕ на Град Скопје, а во рамките на билатералната соработка помеѓу Дирекцијата за заштита и спасување и Администрацијата за цивилна заштита и хуманитарна помош на Република Словенија.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување
Со работа започна 16.05 2005 година
Дирекцијата е самостоен орган на државната управа
Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи.

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации